Rumenotom Umbrella Trocar

28-12-2018 16:53
Rumenotom Umbrella Trocar

 RUMENOTOM UMBRELLA TROCAR (Hayvan Şişmesine Çözüm)

 

 Çiftlik hayvanları yemek borusu tıkanıklığı, midedeki yabancı cisimler (poşet,iplik parçaları ve tüy yumakları gibi) nedenlerle geniremezler.  Bu primer şişkinlik dışında mide florasının alışık olmadığı yemler tüketilerek oluşan sekonder şişkinlik de söz konusudur. Bunlar genelde yonca ve arpa gibi köpük oluşturan yemler ve azot-karbonhidrat oranı yüksek maddelerdir.

Nedeni ne olursa olsun mide de biriken gaz nedeniyle solunum ve sindirim baskı altında kalır. Çoğu zaman iç basıncın artması nedeniyle hayvan nefes alamaz ve boğularak ölür. Sanılanın aksine çatlama öldükten sonra şekillenir.

Rumenotom Şemsiye Trokar Ne için Kullanılır

  Tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek kalıcı ve sızdırmayan uygulaması kolay bir ürün olan Rumenotom Umbrella Trokar sağladığı avantajlar ile her işletmenin ve hekimin acil çantasında olmazsa olmaz bir ilk yardım aleti olmuştur. Cumhuriyet üniversitesi teknokent' de tasarlanıp patentlenen Rumenotom Umbrella Trokar uygulandığı yerde en az üç gün en fazla bir ay kalarak işkembeyi deriye sabitleyerek sızdırma ve kronik timpanilere son vermektedir.

Bu sayede veteriner hekim uygulama noktasından midenin değişik noktalarına sıvı ilaçlar vererek ilaç etkinliğini artırırken peritonitis , aspirasyon pneumonisi ve tekrarlayan uygulamalardan kurtulduğu gibi hasta sahibinin geceler boyu hasta başında nöbet tutması önlenmektedir. Hayvan refahına olan katkısı ise azımsanmayacak derecededir ki çoğu zaman uygulama esnasında hasta hayvanın rahatladığı ve eş zamanlı olarak uygulayıcıyı yaladığı veya esneme refleksi gösterdiği görülmektedir.

  Oluşan gazın tahliye edilmesi için ağızdan boru eşliğinde bir sonda hortum kullanılır (sert bir boru ağıza yerleştirilir ki hasta hortumu çiğneyip deforme etmesin) yada mide trokar ile delinir. Serbest gaz bu yolla çıkarılabilirken köpüklü gazda ve tekrarlayan şişkinlikler de bu yöntemler işe yaramaz. Çünkü içtirilen ilaçlar iç basınçtan dolayı akciğere kaçabilir yada midede lokal olarak kalır ve ilaçtan beklenen fayda sağlanamaz.

Köpük nedeni ile hortum ve trokardan gaz çıkışı sınırlı olur ve çoğu zaman açılan delikten karın boşluğuna içerik sızar. iç organlar ve periton enfekte olur. Hayvan boğularak ölmese bile enfeksiyondan ölür.

 Bu ürünün uygulamasını anlatan küçük bir video. Daha detaylı bilgiyi sitemizin sağ alt kısmında bulunan canlı destek alanından veya whatsapp numaramızdan alabilirsiniz.

 

 

Basınç ne kadar çok olursa olsun mide çeperinin karın duvarına sabitlenmesini sağlayan Rumenotom Umbrella Trokar sayesinde ilk iki gün uygulama bölgesinde fibröz bir yapışma sağlayarak çıkarılsa bile açılan delikten herhangi bir sızma veya kontaminasyon şekillendirmez. Rumenotom Umbrella Trokar'ın çıkarılması için mavi plastiğin kesilmesi yada tırnaklardan kurtarılması yeterlidir. Beyaz boru içeri ve mavi plastik dışarı zorlanarak mavi şemsiye kanatlar daraltılır ve ürün rahatlıkla çıkartılır. (Tıpkı şemsiyenin açılma ve kapanma mekanizması gibi)

Üç günden fazla kalması gereken kronik şişkinlik ve deneysel çalışmalarda ürünün ve yaranın etrafının dezenfekte yada pansuman edilmesi gerekir. Bunun için en iyi seçenek sprey antibiyotiklerdir. Mide peristaltiğinin ve uygulama yerinin orta hatta yakın yerde olması halinde deliğin kapanması için bir adet X (sultan ) dikişi gerekebilir.

  Ürün plastik bir kutu içerisinde iki adet kullanıma hazır saplı kanül ve 4 adet yedek kanülle birlikte 6 adetlik karma set halinde paketlenmiştir (3 büyük 3 küçük) sapların arkasındaki kapaklı bölmede bir adet bistüri ucu yer almaktadır. Kullanmadan önce mide içerisinde şişecek olan şemsiye mekanizmasını denemek yada bir defa şişirip daraltmak kullanıcıya kolaylık sağlayacaktır. (örnek uygulama için tıklayınız)

  Bu konulardaki görüş ve önerilerinizi bilgi@selvet.com.tr adresine mail atmanızı rica ederiz.

 

 Hayvan Şişkinliğine Ne İyi Gelir


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.